Site icon Learn American English Online

Ex 2 Past Tense

Red Level

Writing Exercise #2: the past tense

Part A – Write questions and answers in the past tense.

Example:

* Sue (go) shopping yesterday.

Question: When did Sue go shopping?

Answer: She went shopping yesterday.

1. * Helen (have) a chicken sandwich for lunch.

Question: What __________________________________________?

Answer: She ____________________________________________.

2. * Jim (leave) an hour ago.

Question: When ________________________________________?

Answer: He ____________________________________________.

3. * They (go) to a movie.

Question: Where ________________________________________?

Answer: They __________________________________________.

4. * Matt (call) John.

Question: Who _________________________________________?

Answer: He _____________________________________________.

5. * The flight (take) two hours.

Question: How long ______________________________________?

Answer: It ______________________________________________.

 

Part B – Write questions and answers in the past tense: The subject for each question is "you." The subject for each answer is "I."

Example:

* I (go) to the farmer’s market last Saturday.

Question: Where did you go on Saturday?

Answer: I went to the farmer’s market.

1. * I (work) at a restaurant last year

Question: Where ________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

2. * I (do) the dishes this morning.

Question: When _________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

3. * I (get) a package.

Question: What _________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

4. * I (watch) the news last night.

Question: What _________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

5. * I (see) Dr. Johnson.

Question: Who _________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

Click here for the answers.

Exit mobile version