Site icon Learn American English Online

Future Tense Be Going To

the future tense – be going to

 Directions: Write information questions in the future tense tense using "(be) going to." First, read the answer. Then, write the question by hand in your notebook.

Example:

Question: When are you going to be there? 

Answer: I’m going to be there on Monday.  

1. Question: When____________________________?

 Answer: She’s going to be there in a few hours.

2. Question: Where ___________________________?

 Answer: She’s going to go to the store.

3. Question: How _____________________________?

 Answer: I’m going to take the bus to work.

4. Question: Why _____________________________?

 Answer: He’s going to be late because his car isn’t working.

5. Question: How _____________________________?

 Answer: They’re going to pay $2000 for their furniture.

6. Question: Where ___________________________?

 Answer: Jenny is going to live in Chicago.

7. Question: Who _____________________________?

 Answer: I’m going to go out with my friends tonight.

8. Question: What ____________________________?

 Answer: He doesn’t know what he’s going to do.

9. Question: What ____________________________?

 Answer: I don’t know what time the movie is going to start.

10. Question: When __________________________?

 Answer: They’re going to finish the project by next week.

Click here for the answers.

 

 

Exit mobile version