Site icon Learn American English Online

Future Tense Will

the future tense – will

 Directions: Write information questions in the future tense using the modal verb "will." First, read the answer. Then, write the question by hand in your notebook.

Example:

Question: What time will the class end?  

Answer: The class will end at 8:45. 

1. Question: What ___________________________?

 Answer: The movie will end at 1:20.

2. Question: Where __________________________?

 Answer: We’ll look for jobs in hotels.

3. Question: How ____________________________?

 Answer: There will be eight people at the party.

4. Question: How ____________________________?

 Answer: It will cost $250 to get my car fixed.

5. Question: When ___________________________?

 Answer: I’ll call her tomorrow.

6. Question: How ____________________________?

 Answer: I don’t know how long it will last.

7. Question: When ___________________________?

 Answer: She’ll graduate in the spring.

8. Question: What ___________________________?

 Answer: They’ll be here at seven o’clock.

9. Question: Where __________________________?

 Answer: I’ll be at the grocery store tomorrow.

10. Question: When __________________________?

 Answer: They won’t finish until after five o’clock.

Click here for the answers.

 

 

Exit mobile version