Site icon Learn American English Online

Be Present Tense

In this section of the website, you can practice making questions. This will probably become a new, daily feature on LearnAmericanEnglishOnline.

 Directions: Write information questions using the verb "be" in the present tense. First, read the answer. Then, write the question by hand in your notebook.

Example:

Question: How old is he?   wtie by hand

Answer: He’s 45 years old. 

1. Question: How ___________________________?

 Answer: She’s 25 years old.

2. Question: What __________________________?

 Answer: Her name is Mary.

3. Question: Where _________________________?

 Answer: The school is down the street.

4. Question: How ___________________________?

 Answer: The school is ten minutes away.

5. Question: What __________________________?

 Answer: It’s 10:30.

6. Question: How ___________________________?

 Answer: There are 15 people.

7. Question: How ___________________________?

 Answer: It’s ten dollars.

8. Question: Who ___________________________?

 Answer: He’s my neighbor.

9. Question: How _______________________?

 Answer: They’re twelve inches long.

10. Question: When _________________________?

 Answer: The party is at 8 p.m.

Click here for the answers.

 

 

Exit mobile version