LearnAmericanEnglishOnline.com

Red Level Writing Exercise #1: the present tense

Part A - Write questions and answers in the present tense:

Example:

* John (go) to work every day.

Question: Where does John go every day?

Answer: He goes to work.

 

1. * Mary (like) to read books.

Question: What __________________________________________?

Answer: She ____________________________________________.

 

2. * Bill (have) a tomato.

Question: What __________________________________________?

Answer: He _____________________________________________.

 

3. * Mary and Bill (like) pizza for dinner.

Question: What __________________________________________?

Answer: They ___________________________________________.

 

4. * My brother (live) in California.

Question: Where _________________________________________?

Answer: He _____________________________________________.

 

5. * The car (go) in the garage.

Question: Where _________________________________________?

Answer: It ______________________________________________.

 

 

 

Part B - Write questions and answers in the present tense:

Example:

* I (go) to school every day.

Question: Where do you go every day?

Answer: I go to school.

 

1. * I (work) at a supermarket.

Question: Where ________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

 

2. * I (like) eggs and toast for breakfast.

Question: What _________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

 

3. * I usually (order) pizza.

Question: What _________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

 

4. * I (watch) English lessons on YouTube.

Question: What _________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

 

5. * I (get) my mail in the afternoon.

Question: When _________________________________________?

Answer: I ______________________________________________.

 

Click here for the answers.