the future continuous tense (ANSWERS)

 Directions: Write questions in the future continuous tense. First, read the answer. Then, write the question by hand in your notebook.

Example:

Question: When will she be leaving?   wtie by hand

Answer: She’ll be leaving after 10 a.m.  

1. Question: When will you be leaving?

 Answer: I’ll be leaving in a few minutes.

2. Question: How much will they be paying for rent?

 Answer: They’ll be paying about $900 for rent.

3. Question: Where will he be working?

 Answer: He’ll be working at a restaurant.

4. Question: What time will you be checking out?

 Answer: I’ll be checking out early in the morning–sometime after 5 a.m.

5. Question: What will we be having for dinner?

or …….   What will you be having for dinner?

 Answer: We’ll be having fish for dinner.

6. Question: Where will they be sitting during the performance?

 Answer: They’ll be sitting in the front row during the performance.

7. Question: What will you be doing this weekend?

 Answer: I’ll be doing my laundry this weekend.

8. Question: Which doctor will she be seeing?

 Answer: She’ll be seeing Dr. Stevens.

9. Question: When will you be going to sleep?

 Answer: I’ll be going to sleep after 10.

10. Question: Who will be watching your children while you go see a movie?

 Answer: My mother will be watching our children while we go see a movie.

Click here for more exercises.